Domaine Florent Garaudet

www.domaineflorentgaraudet.com

Florent Garaudet, som er en ung, ambitiøs vinmager i Monthelie. Han har 2-3 hektar vinmarker, hvor han både laver rød- og hvidvin. Florent laver alting selv – og gør det godt. Vinene er mineralske og stringente uden for meget fadpræg. Han bruger større træfade end normalt (400 liter i stedet for 225 liter), så egetræet ikke bliver for dominerende.

Der er en vis rankhed og mineralitet i Garaudets vine. Vi ser det som et godt alternativ til vores hvidvin fra Gevrey-Chambertin, der har en mere frugtig og blomstret tone.

Monthelie er en lille kommune, syd for Beaune, som ligger lige syd for de kendte rødvinsbyer, Volnay og Pommard, og lige nord for de ligeså kendte hvidvinsbyer, Meursault, Puligny-Montrachet og Chassagne-Montrachet. Monthelie er en interessant kommune, når man søger hvid Bourgogne til forbrugervenlige priser.

Vi syntes bedst om Garaudets hvidvine, og vi kan nu både tilbyde hans Bourgogne Blanc og kommune Monthelie Blanc i årgang 2014 og 2015.

2014 var en rigtig flot hvidvinsårgang i Bourgogne med god syre og elegance. Både Bourgogne Blanc og Monthelie er superlækre at drikke nu, og bliver endnu bedre af at ligge.

2015 var et ganske varmt år i Bourgogne, og vinene bliver dermed federe og mindre syrerige end normalt.

Bourgogne Blanc er en rigtig lækker ”basis-bourgogne” med god, fed Chardonnay-frugt godt balanceret med en vis syre. Smager super-godt nu – og behøver ikke at gemmes. ”Monthelie 2015” fremstår mere mineralsk. Den er herlig at drikke nu og over de næste 5 år.

Vine hos GrapeVine:

Kurven er tom.