Domaine Florent Garaudet

www.domaineflorentgaraudet.com

På en af vores ture til Bourgogne besøgte vi bl.a. Florent Garaudet, som er en ung, ambitiøs vinmager i Monthelie.

Monthelie er en lille kommune, syd for Beaune, som ligger lige syd for de kendte rødvinsbyer, Volnay og Pommard, og lige nord for de ligeså kendte hvidvinsbyer, Meursault, Puligny-Montrachet og Chassagne-Montrachet. Monthelie er en interessant kommune, når man søger hvid Bourgogne til forbrugervenlige priser.

Florent Garaudet er 30 år, og har 2-3 hektar vinmarker, hvor han både laver rød- og hvidvin. Han laver alting selv – og gør det godt. Vinene er mineralske og stringente uden for meget fadpræg. Han bruger større træfade end normalt (400 liter i stedet for 225 liter), så egetræet ikke bliver for dominerende.

Vi syntes bedst om hans hvidvine, og vi tilbyder derfor to hvidvine – begge i årgang 2014, som var en rigtig god hvidvinsårgang i Bourgogne. Vinene er superlækre at drikke nu, og bliver endnu bedre af at ligge. Der er en vis rankhed og mineralitet i hans vine, og vi synes at det er et godt alternativ til vores hvidvin fra Gevrey-Chambertin, som har en mere frugtig og blomstret tone.

Vine hos GrapeVine:

Kurven er tom.