Domaine Louis Chenu Père & Filles, Savigny-les-Beaune, Bourgogne

www.louischenu.com/

Savigny-les-Beaune er langt fra den mest berømte kommune i Bourgogne. Men er man til glade, frugtige og lette vine, er der rigtig gode køb at gøre i Savigny. For hos gode producenter får man rigtig ”Pinot-tone” til rimelige penge.

Louis Chenu bor i Savigny-les-Beaune og er blandt områdets bedste producenter. Man producerer primært 1. cru-er fra markerne: “Aux Clous”, “Les Hauts-Jarrons”, “Les Lavières” og “Les Talmettes” – men laver også hvidvin i beskedne mængder.

Domainet drives af Caroline og Juliette Chenu, som er 5. generation i familieforetagendet. Markerne dyrkes økologisk (der laves en biodynamisk Aux Clous, som vi dog har fravalgt…). Druer høstes ved håndkraft. Der foretages ”destemming” (dvs. at druer skilles fra klaser). Macerationstiden er forholdsvis kort, og fermentering sker ved lave temperaturer. Chenu lægger vægt på at lave frugtige, drikkevenlige vine - og mindre vægt på kraft og lagringspotentiale.

GrapeVine tilbyder pt. 1Cru-en ”Les Talmettes” i 2009. Da det er 1Cru i en rigtig god årgang bør vinen gemmes et par år. Men Chenu laver vine, som bør drikkes unge. Dermed får man mulighed for snart at kunne glædes ved denne elegante, frugtdrevne vin – og til en rigtig fornuftig pris.

Vine hos GrapeVine:

Kurven er tom.