Champagne, Cuvée Saphir 1996

Producent: Domaine Debas-Comin

Champagne

 

I de store årgange har Thierry Debas valgt at beholde nogle af sine champagner i kælderen. Champagnen har ligget i flasken sammen med gærresterne, hvilket giver denne ædle karakter, som karakteriserer stor champagne. 1996 var et meget stort år i Champagne, og den har nu ligget næsten 20 år i Thierrys kælder og blevet bedre og bedre. Den er først blevet degorgeret (ny prop og fjernelse af gærresterne) i marts 2020 til vores ordre, hvilket giver en friskhed kombineret med alderens ædle præg. Det er en helt fantastisk champagne.

De store huse sælger også sent degorgerede champagner - men til helt andre priser. En Dom Perignon Oenotheque 1996 koster f.eks. 5.000 kr.

Vi anbefaler ikke at lægge denne champagne i kælderen de næste 5-10 år. Den sene degorgering kan være hård ved champagnen, og vi anbefaler derfor at drikke den i løbet af de næste par år.

Drikkes: 2020 - 2022

Denne vin egner sig til...

Udover at være en perfekt aperitif-champagne, går denne ædle champagne godt til det meste mad. Fisk, skaldyr, ost - også gerne med lidt tungere tilbehør. Også lettere kødretter, som gris, fjerkræ og kalv, hvis ikke tilbehøret er for kraftigt.

DKK 299,-

Kurven er tom.