Barolo 2015

Producent: Francesco Borgogno

Piemonte

100% Nebbiolo med relativ lang macerationstid (30 dage ved 26-30 grader). 2015 er en god årgang i Barolo, som vinder ved lagring.

Lavet på druer fra Brunate-marken på grænsen mellem Barolo og La Morra, som giver relativt lette og frugtdrevne Barolo’er.  

I duft og smag finder man kirsebær, lidt lakrids og vanilje – samt lidt ”lak og læder”, der er typisk for Barolo. Har markante tanniner og en pænt kraftig frugtsyre, som vil bløde op over tid.

Vinen kan godt drikkes nu, hvis den åbnes/dekanteres i meget god tid (f.eks. 12 timer før servering). 2015 er en god årgang og vinen vil udvikle sig flot ved 5-10 års lagring – og er sikkert også god om 20 år.

Drik den til kraftige kødretter, hvor kødet giver modspil til vinens garvesyre. 

Drikkes: 2021 - 2031

Denne vin egner sig til...

Klassiske kødretter. Pas på med for meget sødme i tilbehøret pga. de tørre tanniner i vinen. Kød, som er braiseret i vin, er perfekt til Barolo. Og så er der trøflerne, som går hånd i hånd med en Barolo.

DKK 175,-

Kurven er tom.