Barolo 2016

Producent: Francesco Borgogno

Piemonte

100% Nebbiolo med relativ lang macerationstid (30 dage ved 25-28 grader). 2016 er en fantastisk årgang i Barolo, som er karakteriseret ved at smage godt allerede nu - og vil vinde ved lagring.

Lavet på druer fra Brunate-marken på grænsen mellem Barolo og La Morra, som giver relativt lette og frugtdrevne Barolo’er.  

I duft og smag finder man den Barolo-typiske acetone, kirsebær og lakrids. Der er en god kraftig frugtsyre samt markante tanniner, som dog allerede nu er temmelig bløde, hvilket gør den drikkelig på nuværende tidspunkt.

2016 er en super god årgang og vinen vil udvikle sig flot ved 5-10 års lagring – og er sikkert også god om 20 år.

Drik den til kraftige kødretter, hvor kødet giver modspil til vinens tanniner. 

Drikkes: 2021 - 2035

Denne vin egner sig til...

Klassiske kødretter. Pas på med for meget sødme i tilbehøret pga. de tørre tanniner i vinen. Kød, som er braiseret i vin, er perfekt til Barolo. Og så er der trøflerne, som går hånd i hånd med en Barolo.

DKK 189,-

Kurven er tom.