Chateauneuf du Pape 2014

Producent: Domaine du Banneret

Rhône

Vi har altid haft et særligt forhold til Domaine du Banneret og dets ejer Jean-Claude Vidal, der i årevis har drevet familie-domænet og samtidigt virket som arkitekt. Jean-Claude har været traditionalist med stort T. Domainet anvender alle de 13 druesorter, der er tilladt i Chateauneuf. Der laves én cuvee (kun Chateauneuf), og vine lagres længere end sædvanligt på store, ældre fade.

Siden 2012 er der sket et generationsskifte, hvor datteren Audrey gradvist har taget over. Hendes første årgang var 2013 – dog med farmand på sidelinjen. Den mest tydelige ændring er, at vinjournalister nu er velkomne hos Banneret. Ikke overraskende har anmeldelserne været gode. De nye årgange virker måske lidt mere moderne end hidtil – men vi oplever nu ingen revolution.

Duften er umiskendelig bondsk (traditionel) Chateauneuf. I munden er der lækker, imødekommende mørk frugt og bløde tanniner. Banneret 2014 er usædvanligt nem at drikke nu, men vil udvikle sig godt over mange år – i hvert fald indtil 2025. Vi har tidligere oplevet, at Banneret i lette årgange smager rigtig godt fra release – men at de udvikler sig og bliver endnu bedre.

De lette årgange virker vinene nærmest burgundiske!

Drikkes: 2019 - 2025

Denne vin egner sig til...

Bedst til tungere efterårsretter, ost samt godt krydret provencalsk mad. Kan overraskende også serveres til desserter, især chokoladedesserter, efter princippet om rundheden i kontrastfyldte smagsoplevelser!!

DKK 199,-

Kurven er tom.