Chateauneuf du Pape 2015

Producent: Domaine du Banneret

Rhône

Vi har altid haft et særligt forhold til Domaine du Banneret og dets ejer Jean-Claude Vidal, der i årevis har drevet familie-domænet og samtidigt virket som arkitekt. Jean-Claude har været traditionalist med stort T. Domainet anvender alle de 13 druesorter, der er tilladt i Chateauneuf. Der laves én cuvee (kun Chateauneuf), og vine lagres længere end sædvanligt på store, ældre fade.

Siden 2012 er der sket et generationsskifte, hvor datteren Audrey gradvist har taget over. Hun har været winemaker siden 2013 – med farmand på sidelinjen. Den mest tydelige ændring er, at vinjournalister nu er velkomne hos Banneret. Ikke overraskende har anmeldelserne været gode. Dernæst oplever vi, at vinene er blevet lidt mere moderne - og nemmere at drikke unge.

Årgang 2015 er en stor årgang med et kæmpe potentiale. Men den smager også fremragende lige nu: God frugt (brombær og hindbær), en ukarakteristisk lav sødme og moderate, bløde tanniner. En super Chateauneuf for dem, der holder af balance og elegance – og ikke er til den kraftige/ekstraherede og sødmefulde stil.

Drikker fantastisk nu. Men den har gemmepotentiale i optil 30 år.

Skal vinen drikkes nu, så træk den op i god tid (4-8 timer). Drik den til efterårets simreretter. Eller til juleanden, for Banneret matcher rødkål fint!

Drikkes: 2019 - 2035

Denne vin egner sig til...

Bedst til tungere efterårsretter, ost samt godt krydret provencalsk mad.


Kurven er tom.